Houten boerenhek of damhek

Houten boerenhekken geven de streek een eigen karakter.
< Productoverzicht
  • Boerenerven
  • Cultuurhistorie
  • Gebiedsontwikkeling
  • Landschap

Noord-Holland kent vele verschillende streken. En elke streek heeft zijn eigen houten boerenhek. Ze zijn van grote culthuurhistorische waarde en bepalen het karakter van het landschap. Veel houten hekken zijn de afgelopen jaren verloren gegaan en vervangen door ijzeren hekken. 

Voor wie?

U bent actief in een graslandgebied in Noord-Holland dan komt u vroeg of laat voor de vraag te staan: plaats ik ijzeren damhekken of neem ik de oorspronkelijke houten hekken? Houten boerenhekken zijn er in allerlei varianten en per streek soms heel verschillend. Het meest algemeen is het standaard Noord-Hollandse model. Dit model kunt u overal in de provincie gebruiken. 

In heel Noord-Holland hebben wij houten boerenhekken geplaatst. Deze zijn veelal in eigen werkplaats in elkaar getimmerd. Wij weten precies welk houten boerenhek thuis hoort in welke streek, welk hang- en sluitwerk en houtsoorten u moet gebruiken. Wij plaatsen de hekken zelf wat soms onder moeilijke omstandigheden moet gebeuren. Ook de verduurzaming van uw houten boerenhek kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. 

Aanpak

Als u contact met ons opneemt, dan komt een medewerker bij u langs en meet het hek precies voor u op. Vervolgens ontvangt u een offerte voor het maken en het plaatsen van het hek. Als u akkoord gaat met de offerte, maken wij uw hek op maat in onze eigen werkplaats. Als het hek klaar is, maken wij een afspraak met u voor plaatsing. U kunt het hek ook zelf plaatsen. In dat geval leveren wij het hek bij u af.

Meer weten?

Wilt u een houten boerenhek plaatsen? Of wilt u weten welk hek specifiek thuis hoort in de streek waarin u actief bent? Neem dan contact op met onze adviseur. Zij weet precies welk hek in welke streek wordt gebruikt. Wilt u weten of u gebruik kunt maken van financiële regelingen voor het plaatsen van een nieuw hek? Ook daarin kunnen wij u adviseren. 

Voordelen

  • U krijgt een houten boerenhek passend in de streek
  • Een duurzaam, handgemaakt product
  • Kennis en advies over financiële regelingen