Meer groene gemeenten

< Terug naar overzicht

Aanleg van ecologisch groen in meer Noord-Hollandse gemeenten is een actueel thema. De provincie Noord-Holland wil meer groen in gemeenten en heeft de ambitie de biodiversiteit te vergroten. Noord-Hollanders willen ook meer openbaar groen in hun woonomgeving. Ze worden blij van veel struiken en bloemen, vogels en vlinders om zich heen. Dat is één van de uitkomsten van hét natuuronderzoek van 2015. Als gemeente maakt u de woonomgeving bovendien aantrekkelijker met meer biodiversiteit.

Meer ecologisch groen

De provincie heeft "aanpak Groen Kapitaal' geformuleerd. Noord-Hollandse gemeenten kunnen hier invulling aan geven door meer openbaar groen te ontwikkelen, die ecologisch te onderhouden en zo planten en dieren meer ruimte te geven. Een mooie ambitie, maar hoe doe je dat?  En welke soorten gedijen het beste in de omgeving die u ecologisch in wilt richten? Dit vraagt om specialistische, ecologische kennis die u als gemeente vaak niet in huis hebt.

Specialistische kennis, om ú te ontzorgen

Inrichting, aanleg en onderhoud van ecologisch groen is een specialiteit van Natuurlijke Zaken. Wij hebben alle kennis en expertise in huis om u als gemeente met deze taak geheel te ontzorgen. Onze experts zijn precies op de hoogte van actuele ontwikkelen op het gebied van wet- en regelgeving in alle gebieden in Noord-Holland. Bij hen kunt u terecht met al uw vragen op dit gebied. Zij hebben veel ervaring met de inrichting van waterpartijen, parken, bermen of andere groene zones en ze weten welke soorten planten, vlinders en vogels gedijen. De groenploeg van Natuurlijke Zaken is specialist in het ecologisch aanleggen en onderhouden van groen. Bij Natuurlijke Zaken vindt u alles onder één dak. U hoeft niet meer met allerlei verschillende partijen om tafel om uw ecologisch groenbeheer in te richten.

Foto: Koos Leek

Een aantal gemeenten in Noord-Holland ontzorgen wij al op dit geibed. Een mooi voorbeeld is een project in de gemeente Haarlem. U leest er hier alles over. Zo krijgt Haarlem een flinke groene make over.

Gerelateerde producten

Een bestekklaar ecologisch beheerplan dat u veel geld bespaart.
Cultuurhistorie Ecologisch beheer Landschap Natuurbeheer Recreatie Soortbescherming
Advies
Effectieve en kostenbewuste leiding van uw projecten in het groen.
Cultuurhistorie Ecologisch beheer Gebiedsontwikkeling Landschap Natuurwetgeving Recreatie Soortbescherming Waterbeheer
Uitvoering
Een effectieve training in het ecologisch beheren van groen.
Ecologisch beheer Natuurbeheer
Advies